kolmapäev, 24. september 2014

Tere inimesed!

Kõik on hästi läinud, tunnen , et olen kohanenud ja kõigega harjunud. 

Ükskord käisime metsas jalutamas
Filmiõhtu koos klassiõdedega möödus hästi, kurb on ainult see, et mõlemal on koertekartus. Aga meie maja on õnnistatud paljude ustega ja saime alati koeri eemale nii hoida neist :) Tüdrukud tundusid sümpaatsed ja toredad. 

Külalisteks olime hästi ettevalmistunud
Eelmine nädal oli meil teistsugune nädal. Kuna ladina keele klass oli õppereisil Roomas, siis oli koolis vähem õpilasi ja oli tehtud kaks 11. klassi. Meie Marioniga muidugi midagi ei teadnud ja esmaspäeval alustasime oma nädalat tavalise rütmiga. Kaks esimest tundi sporti ja siis edasi eraldi tundidesse. Siis aga märkasimegi, et midagi on teisiti. Klassis, kus mul järgmine tund oleks pidanud algama ei olnud kedagi, siis Marion kutsus mu endaga kaasa oma tundi, et ma üksi ei peaks olema. Ning siis teavitatigi meid kaasõpilaste poolt, et see nädal me veedame koguaeg samade inimestega. 
Vahetunnis mõtlesime ise asja uurima minna. Läksime stendile vaatama, aru midagi ei saanud, õnneks tulid tuttavad näod vastu ja ütlesid, selle nädala olete meiega samades tundides. Siis järgmises tunnis selgus, et tegelikult ma peaksin olema 11a, mitte 11b klassiga, aga kuna tegemist on vahetusõpilasega, siis võib natukene reegleid muuta, vabandus on ju olemas (ei saa aru). Ega sellest nüüd midagi hull juhtunud, kedagi väga ei huvitanudki see, et klassis on inimesi rohkem, kui nimekiri ette näeb. Lõbus nädal oli. 

Laupäeval käisin õega Dresdenis. Jõudsime selgusele, et see halb päev linnas käimiseks, liiga palju inimesi sahmib ringi.
Pühapäeval oli YFU poolt korraldatud kokkusaamine kõikidele vahetusõpilastele, kes elavad Sachsenis. See toimus Leipzigis, sõitsime sinna 1,5 tundi. Seal oli väga lahe, tehti gruppides mingeid psühholoogilisi mänge, et välja selgitada kuidas esimene kuu möödunud on. Meie Marioniga olime ainukesed kes tagasisides ütlesid, et kõik on super. Sest mina tunnen, et nii ongi.
Meil on parim pere, koolis on lahedad sõbrad, õega saan suurepäraselt läbi, toit on hea, palju šokolaadi, ilm on enam-vähem hea.

Brasiilia, Hiina, Mehhiko ja Šveitsiga 

See nädal algas tavalises rütmis, ainult ilmad on muutunud jahedamaks. Ja hommikul, kui pool 7 äratus heliseb on õues hämar. Esmaspäeval käisime koos emaga tema ühe tuttava lapsepõlve hoidja juures, rääkis, et väga paljud vaheajad veetis selle naise juures. Midagi suur ei toimunud, väga rahulik oli. Kolm vana eakat naisterahvast on kokku saanud, lobisevad ja istuvad. Meil Marioniga oli väheke igav seal, aga me siis otsisime ise tegevust omale :) Täna oli koolis spordipäev, 11.klasside ülesandeks oli aidata. Hommikul oli õues 4 kraadi, prrr. Kui kooli jõudsime ei olnud meie nimesid selles tabelis kus kirjas, et kus punktis aitama peame. Siis otsisime ise oma sõbrad üles ja olime nendega. Alguses jalutasime lihtsalt ringi erinevates punktides ja uurisime kas on abi vaja. Kui ei olnud, liikusime edasi. Mingi aeg sattusime söögi korraldustiimi, lõikasime brötschenied katki ja grillisime vorste ja siis müüsime neid näljastele sportlastele. Tiimitöö sujus suurepäraselt ja lõbus oli ka. Lõunaks tuli päike ka välja. 

Grossröhrsdorfi raad

Uut infot saan ka jagada. Näiteks 3. oktoobril sõidame perega Austriasse, Salzburgi lähedale mägedesse. Ema ütles, et tuleb matkamis ja gurmee reis. Et siis päeval matkame mägedes ja õhtul lähme restorani. Ootan juba väga seda, näha midagi mis on mägede nime väärilist. Inimesed siin naeravad pikali ennast, kui ma Eesti 318m välja ütlen. Varem ma selles midagi hullu ei näinud, aga ma olen juba siin Saksamaal tajunud laugeid mägesid ja needki on suuremad ma usun. Muidu sügisvaheaeg algab 20. oktoobril ja kestab 2 nädalat. Selle aja sees plaanime külastada Hamburgi lähedal elavat Marioni nõbu, kes ka vahetusaastal ja vaheaja lõpus koos oma sünnipäeva tähistada.

Tervidates!
Johanna

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar